+31 343 595 400

In touch with our customers; Klever!

Als machinebouwer geloven wij dat het belangrijk is om onze klanten vaak te spreken. Online, offline, op kantoor, maar het allerliefste op de plek waar er met onze machines gewerkt wordt, op de boorlocatie! Vorige week gingen we langs bij de boorploeg van de firma Klever uit Benschop; het werd een inspirerend bezoek.

Van klus naar klus het hele land door, deze week in Zoetermeer, volgende week in Drachten. Ik ging op bezoek in Zoetermeer, waar een korte maar complexe boring wordt verricht. Een lengte van 200 meter op slechts 4 meter diep door dijken heen en onder een weg door; en dat allemaal midden in een woonwijk. De boorploeg van Klever heeft goed nagedacht over de set-up in deze krappe omgeving, het ziet er netjes uit! Nadat de pilot en de ruimgang zijn volbracht worden de buizen ingetrokken. Gezien Klever de bouwplaats altijd oplevert zoals zij hem aantreffen, is het team binnen 9 dagen klaar, de klinkers zitten er dan zelfs weer in. En behalve een aangeveegde straat en wat verdrukt gras, is er niets meer van de boorlocatie te zien. Indrukwekkend vind ik het! De voorbereiding en de oplevering nemen meer tijd in beslag dan het boren zelf, maar de gehele klus is dan ook wel geklaard.

De toekomst van de boorploeg

Ik heb een mooi en open gesprek met Bart van der Perk over de krapte op de arbeidsmarkt, maar nog belangrijker, de juiste mensen in het team hebben. De sfeer, wederzijds respect, professionaliteit en mentaliteit moeten van hoog niveau zijn. Met trots laat hij weten dat dit bij hun nu zo is!

Na een auto-ongeluk is bij hem de realisatie gekomen dat het bedrijf niet kan leunen op 1 persoon. Want met ziekte, verlof of uitval, het werk moet door blijven gaan. Bij Klever doen ze er veel aan om veilig te werken, een goede voorman is hierbij cruciaal om de praktijk en theorie samen te versmelten. Daarom leidt Bart zelf de jongens op on site. Zijn ervaring, deskundigheid en enthousiasme voor het vak, geeft hij mee aan de nieuwe generatie. Deze boorploeg van Klever bestaat uit bijna allemaal jonge jongens, de boormeester op hun 150 ton boormachine is pas 23 jaar oud. Op hun recycler staat een jongen die net begonnen is, maar steeds beter zelf beslissingen kan nemen. Maar on-site zijn ook 2 mannen met een monteur achtergrond aanwezig, alle kwaliteiten zijn beschikbaar waardoor dit team onafhankelijk en super efficiënt kan draaien. Dat het een topteam is en het samen naar hun zin hebben, is aan de glimlach van de jongens te zien! Ze lachen samen, maar werken samen door tot de klus geklaard is. Bart, dank voor je tijd en het leuke gesprek!

Subscribe to our Newsletter

A few times a year we send the latest news about SiteTec. If you don’t want to miss out on the latest news, please subscribe below.